Vánoční dobroty a vánoční pohoda

Užijte si Vánoce tak, abyste se pak nemuseli propadat do výčitek, kolik jste toho zase snědli. Jako dárek od Ježíška vám posílá kulinární koučka několik rad, jak vyzrát na paní Mlsnou, která o vás o Vánocích jistě bude honit víc než po zbytek roku.

sabraz

Zdravé jídlo je takové, které se jí s radostí – To je hlavní poselství kulinárního koučinku. V té radosti je kvalita, kterou byste si neměli nechat zavalit kvantitou.

Vždyť i malé děti jsou dost nervózní, pokud dostanou moc dárků. Pod stromečkem se pak brodí mezi papíry a krabicemi a nevědí, co si počít, kam dřív skočit. Děti,  které ještě nechodí do školy se nezřídka nad takovou lavinou nadílky rozpláčou. Takové děti ještě nemají hlavinku zaplněnou nejrůznějšími civilizačními výmysly, ale daleko více se řídí instinkty. Mají pravdu – moc je moc.  Nejdůležitější je splnit jim toužebné přání. To je nejlepší dárek.

Splňte si na i vy Vánoce své kulinární sny. Vysněné jídlo je dobré jídlo. Splněné kulinární fantazie si dopřejte nejlépe se svou drahou polovičkou. Víte, že dobré a zdravé jídlo nenosí Ježíšek, ale sami si ho můžete dopřát právě v tomto výjimečném období.

Záleží na vašem kulinárním profilu, kam se pro své vánoční potěšení vydáte. Bude to luxusní prodejna ryb, kde mají ty nejlepší steaky z tuňáka nebo prodejna exotického ovoce, kde mají mango, do jehož dužiny se zakousnete tak, že už se nebudete chtít pustit. A co třeba opravdický marcipán, jen a jen z mandliček?  „Nešetřete na ceně, ušetříte na přibraných kilech!“ radí kulinární koučka.

 
 

Sdílejte tento příspěvek