Jarní špenátová polévka

varianta s dýňovým olejem

varianta s dýňovým olejem

Jarní krémová špenátová polévka snese nekonečné množství variant od přísné raw, přes vegetariánské varianty až ke smetanovým zázrakům.

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme do zlatova na oleji nebo na másle.
  2. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a lehce dusíme dohromady.
  3. Zalijeme vodou, přihodíme kousek prefabrikovaného zeleninového vývaru a povaříme.
  4. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme mléko (kravské, sojové nebo mandlové)
  5. Zdobíme dostupnými květy (plicník lékařský, prvosenka bezlodyžná). Varianta pro chladné dny to je dýňový olej a krutonky k tomu.
 
 

Další Polévky z jedlých kytek

 
 

Sdílejte tento příspěvek