Kopřivová tempura

Tempura v Asii, to je asi něco jako knedlíky v Rakouskouherské říši a Německu dohromady. Můžete cokoliv.

  1. Z hladké mouky a studené vody umíchejte metličkou řídké těstíčko.

  2. Nechte půl hodiny odpočinout v lednici.

  3. Rozpalte olej na smažení na nejvyšší možnou teplotu (fritovací hrnec na maximum, obvykle 180 °C).

  4. Do těstíčka přidejte kostku ledu, aby si udrželo nízkou teplotu. Pracujte svižně, aby těstíčko příliš nezřídlo.

  5. Tajemství a kouzlo tempury tkví ve velkém rozdílu teplot. Jedině tak vzniknou křupavé bublinky v těstíčku.

  6. Výhonky kopřivy namáčejte v těstíčku a zprudka smažte. Stačí jen mžik. Odkládejte na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.

  7. Ihned podávejte s omáčkou. Nejlépe se strouhanými ředkvičkovým salátkem.

Top