Kopřivové máslo

mažeme na chléb a zdobíme květy
mažeme na chléb a zdobíme květy

Kopřivové máslo nepálí a neštípe, ale osvěží a potěší přísunem ozdravných látek.  Nesnese skladování, aniž by neztrácelo na chuti a kvalitě

  1. Kopřivy zbavíme zaschlých lístků a dobře opereme.
  2. Důkladně osušíme, jinak má máslo tendenci se „srážet“.
  3. Rostliny nasekáme na prkénku, nemixujeme
  4. Smícháme v misce s rozměklým máslem, lžičkou hořčice a hrubou mořskou solí.
  5. Mažeme na oblíbené pečivo, zdobíme květy prvosenky, violky vonné nebo plicníku lékařského, plátkem rajčete nebo ředkvičky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Top