Modré pusinky

2_pusinky_web

Sněhové pečivo nesmírně vděčné. Přijímá nejrůznější květy, jakoby k němu patřily odjakživa

 

  1. Bílky necháme temperovat při pokojové teplotě. Přidáme špetku soli a ušleháme pevný sníh.
  2. Než se sníh ušlehá, rozdrtíme v hmoždíři květy slézu maurského s trochou hrubého cukru. (Cukr působí jako brusivo a usnadňuje drcení).
  3. Do sněhu zvolna přisypáváme za stálého míchání krystalový cukr.
  4. Když se rozpustí, přidáme cukr moučku a ještě chvíli šleháme.
  5. Přisypeme prášek ze slézu a lehce promícháme. Nerovnoměrné míchání vytvoří zajímavé mramorování.
  6. Pusinky tvoříme cukrářským sáčkem na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Sušíme v mírné troubě (120 oC) podle velikosti pusinek 4 až 6 hodin.
 
 

Sdílejte tento příspěvek