Napsali o mně

Na tomto místě uvádím články ve kterých jsme měla tu čest říci svůj názor na jídlo, kytky a další otázky lidského života. 

Články publikované na internetu jsou prezentovány formou odkazů, články v tisku jsou buď jako obrázky nebo jako soubory pdf.

V jižních Čechách, mém druhém domově, jsem přicválala 4. května do Dámského klubu Mirky Nezvalové

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3622495

a kdo si chce přečíst textový výtah, tak tady:

http://www.rozhlas.cz/cb/publicistika/_zprava/smazene-kvety-salat-s-podbelem-na-kvetinach-si-pochutnate-rika-autorka-kucharky–1611806


Jak to bylo s křestem a jak pan zahradník křtil hnojem a dodavatel květinové bižuterie modrou bazalkou zde:

http://www.klubknihomolu.cz/128832/na-letosni-sklizen-kvetin-vas-pripravi-notes-jany-vlkove/


S brněnskou redaktorkou Zuzanou Plíškovou nejen o kytkách


Povídání v rozhlase Ostrava 10. prosince 2015 s Dagmar Misařovou.


Blesk Hobby má květy stále rád BH02_14-15_T_kalendar


A kdo je z Hradce Králové, tak zná určitě i Bazalku a jaké tam jsou zajímavé semináře celý rok biospotrebitel1512_11


 

Připravila jsem čtyři druhy receptů na cukroví a pak i to cukroví. Celé to trvalo čtyři hodiny.Pan kameraman možná ani neměl zapnutou kameru a použil záznam, který vznikl až úplně konci, kdy už jsem nevěděla, jak redaktorku i jeho zaujmout. Modré pusinky se slézem maurským se setrvale drží mezi top ten.

http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3175/klasicke-cukrovi-trochu-jinak-pridejte-do-nej-susene-kvetiny.html?kapitola=5480


 

Jak jsme si užily babí léto se Zdenou Kabourkovou, která přijela až z Hradce Králové, aby ochutnala…. a 12.9. to bryskně vysílala

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3470472


S Danielou Brůhovou v pořadu Host do domu 18. srpna 2015

<iframe src=“http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3452406/embedded“ scrolling=“no“ style=“border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden“></iframe>


 

Svet potravin zahrnul kvítí a býlí do sféry svého zájmu  Svet_potravin_str-24-26

a tady je celý časopis i s titulkou  http://www.svet-potravin.cz/shared/archiv_cisel/Svet_potravin_201508.pdf


 Psychologie dnes mne v létě 20105 vyzpovídala zde psychologie_dnes


O sakurách v soli v Respektu ze 13.6. zde


Mariane bydlení speciál o jídle, kde jsem si užila pozovani s květinami a společnosti dalších ikon kulinárního žurnalismu a kuchařkospisovatelek venkov_a_jidlo


Červnové číslo časopisu Blesk Hobby o jednom z dubnových seminářů do Divoké Šárky Hobby_Blesk


Revue 50 plus a rozhovor o kvítí a býlí revue_50_plus


Květen 2015, kde poměřuji kreativitu s profesionálním kuchařem  a jak to vypadalo je zde FOOD


 

V pořadu Jak to vidíte s Patricí Strouhalovou 20. dubna 2015

 


Jak zavařovat v myčce vyprávím v radiu

Povídání ze 7. 4.  najdete při najetí na 44.32: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3354871


Vítejte na pastvě kytkožroutů

To je titulek hezkého rozhovoru na Prima Fresh, který se mnou vedla 28. 3. Eva Karlasová


 

Co dělá kytkožrout v zimě?

na to se mne ptala šéfredaktorka webového časopisu Vitalia.cz. Odpověď z 18. 3. 2015 na tuto otázku se dozvíte, on line http://www.vitalia.cz/clanky/kytkozrout-se-v-zime-ukaji-snytlikem-z-hypermarketu/


Jídlo není ztráta času

tvrdím nejen v  rozhovoru ze 17. března  2015 pro novinky.cz, ale také v každém okamžiku, který trávím v kuchyni… A mnoho dalšího o radostech, které jídlo přináší si přečtete on-line

http://www.novinky.cz/zena/363040-lide-vnimaji-vareni-jako-ztratu-casu-rika-autorka-kvetinove-kucharky.html


Radio Kiss Hády

vcelku vtipně předčítalo 8.3. z úvodu do Květinové kuchařky.  Docela hezký dárek k MDŽ


 Noviny 5+2

a rozhovor ze 7. března  si přečtete zde  anebo si celý časopis prolistujete zde


 

Časopis Blesk Vaše recepty ze 4. března 2015

Rozhovor si přečtete ve formátu pdf zde


Časopis Flora 2/1995

článek Rozhovor s  expertkou na jedlé kvítí a býlí

úvodní strana v aktualitách

více v papírovém časopisu


Lidovky.cz

pro nedočkavce tu jsou recepty dřív než kuchařka


časopis ZEN 04/14

Jaké to bylo na jednom z prvních terénních seminářů pro veřejnost, je vidět na pdf časopisu ZEN z května 2014


Dobrávěc.cz

článek „Jana Vlková: Chtěla bych zase lidem vrátit radost z jídla“

Řada lidí má se stravováním problémy. Jana Vlková se to rozhodla změnit. V Česku založila kulinární koučink, prostřednictvím kterého zlepšuje vztah Čechů k jídlu.
přečíst článek


Žena a život

článek  „Milujte jídlo, diety hoďte za hlavu“

V článku ze zamýšlím nad přístupem k jídlu. Snažím se čtenářkám vysvětlit, že jídlo je jejich přítel, který oplatí vlídný přístup příjemnými pocity.
článek ve formátu pdf