Omeleta s květy yuccy

Jídlo se jmenuje „flor de izote“ a je to normální úplně normální jídlo ve střední Americe – Mexiko, Salvador, Quatemala atd.  Z yuccy tam jedí i kořeny/hlízy.

  1. Květy yuccy by se měly sklízet hned po rozkvětu. Doma je zbavte tyčinek a pestíků.
  2. Na másle nebo slunečnicovém oleji (jak to máte rádi) orestujte na drobno nakrájenou jarní cibulku. Přidejte květy očištěné květy yuccy a chvilku poduste. Osolte, opepřete a dejte se do omelety.
  3. V hrnku rozkvedlejte jedno vejce, lžičku strouhanky, lžíci vody, osolte podle chuti. Na pánvi rozehřejte olej, vlijte směs. Osmažte po obou stranách
  4. Nebo do vychladlé podušené směsi vlijte rozkvedlané vajíčko a udělejte omeletu se vším dohoromady.
  5. Lenoši si mohou  nalít vajíčka rovnou na pávičku se směsí a udělat si něco na způsob míchaných vajíček.
  6. Podle toho, jaký jste zvolili předtím postup, doplňte strouhaný sýr a rajčata nakrájená na plátky – zabalte do omelety, přihoďte k míchanici.
  7. Chuť dolaďte květy česneku. Zde použit česnek kýlnatý.

Top