Home / Recepty z jedlých kytek / Chuťovky z jedlých kytek / Pomazánka ze syrečků a lichořeřišnice

Pomazánka ze syrečků a lichořeřišnice

Pivo a lichořeřišnice, to je famozní kombinace. Do toho!

  1. Syreček nechejte temperovat nebo i pár dní dozrát. Pomazánka je lepší, pokud syreček již nemá „tvarohovité“ jádro. Pro 4 osoby stačí 200 g oblíbených syrečků ( 1 balíček)
  2. Květy lichořeřišnice nechte chvilku na kuchyňské lince, aby vycestoval hmyz. Poté pár květů odeberte na ozdobu a zbytek nasekejte nadrobno.
  3. Výhonky přeberte, zkontrolujte, zda nejsou napadeny mšicemi, omyjte a nasekejte nadrobno.
  4. 200 g čerstvého sýru rozmíchejte tyčovým mixérem s květy  a lichořeřišnicovou hořčicí, aby vznikla hladká zlatavě zbarvená kaše. (V případě nedostatečného vybavení klidně pracujte jen vařečkou a nožem)
  5. Syreček nakrájejte na kousky a přidejte k upravenému čerstvému sýru. Rozmixujte podle chuti do hladka nebo nechte menší kousky syrečku pro zajímavější strukturu.
  6. Přidejte nasekané zelené výhonky a už nemixujte.  Podávejte na dobrém chlebu a zdobené květy lichořeřišnice.
  7. Můžete dozdobit i  květy česneku kýlnatého nebo pacibulkami nebo obojím podle dostupnosti.
Top