Home / Recepty z jedlých kytek / Chuťovky z jedlých kytek / Pomazánka ze zrajícího sýra s řebříčkem

Pomazánka ze zrajícího sýra s řebříčkem

Jedlé květy se dají párovat i s pivem a zrající sýr je jeho věrným společníkem . Je to silná ingredience s nezaměnitelným charakterem a řebříček je jeho výborný společník. Recept byl sestaven na objednávku na akci Pivní festival v Pražské botanické zahradě v Troji.

  1. Sýr nechte temperovat nebo i dozrát, aby byl vláčný. Pro 4 osoby stačí 100g  Romadur (1 balíček)
  2. Květy řebříčku obecného  (asi 1 polévková lžíce) nechte chvilku na kuchyňské lince, aby vycestoval hmyz a poté nasekejte nadrobno.
  3. Výhonky kopretiny  bílé nebo zlatně věncové (podle chuti, asi tak hrst) přeberte, omyjte a nasekejte nadrobno.
  4. Zrající sýr rozmačkejte vidličkou s 1 kelímkem (250 ml) zakysané smetany a podle chuti dosolte. Zrající sýr je sám o sobě dosti slaný.
  5. Do směsi zamíchejte nasekané bylinky. Mažte na malé kousky tmavého chleba a zdobte květy česneku kýlnatého nebo jiného dostupného.
Top