Pontický chlebíček

Jedlé květy zahrnují paradoxně i byliny, které se zdají na první pohled spíš nejedlé. Pelyněk pontický vypadá něžně jeho chuť je jemná.

  1. Ušlehejte 12 dkg másla ušlehejte se 4 žloutky a  16 dkg cukru do pěny. Přidejte 2 lžíce kakaa a hrst nasekaných vlašských  ořechů.
  2. Rozdrťte 1 polévkovou lžíci sušeného pelyňku pontického  s moždíři s trochou hrubého cukru a přesejte
  3.  Smíchejte 7 dkg polohrubé mouku s polovinou prášku do pečiva a drceným pelyňkem pontickým.
  4. Ze 4 bílků ušlehejte tuhý a vmíchejte do směsi.
  5. Pečte podle velikosti pekáčku asi 20 minut při 180 stupních. Zkontrolujte špejlí, zda je upečeno.
  6. Můžete zdobit bílou polevou a snítkami pelyňku.
Top