Home / Recepty z jedlých kytek / Dezerty z jedlých kytek / Růžová šarlota s červenými květy

Růžová šarlota s červenými květy

  1. V kastrolku zahřejte trochu vodu s třemi lžícemi levandulového sirupu. Můžete přidat trochu citronové šťávy a nechat vymáčet kousek citronové kůry
  2. Do studené vody vložte 6 plátků želatiny, aby se nasákly vodou
  3. Připravte si cukrářské piškoty (1 velký balíček) a namáčejte rychle zprudka do zředěného sirupu asi tak na 2 sekundy, aby se nasákly, ale nerozmočily. Vyložte jimi formu (nejlépe o průměru 22 cm)
  4. Připravte si červené ovoce, nejlépe jahody asi tak půl kila. Několik kousků dejte stranou, ostatní rozmixujete. Ovoce můžete prohnat cedníkem, abyste je zbavily semínek.
  5. V hrnci zahřejte asi 1/3 ovocného pyré s třemi lžícemi pískového cukru a jakmile se začne vařit, stáhněte z plamene, vložte želatinu a dobře promíchejte. Rozvar se želatinou nalijeme do zbývajícího jahodového pyré a nechte vychladnout.
  6. Mezitím ušlehejte šlehačku. Podle velikosti formy jeden nebo dva kelímky (250 nebo 500 ml). Když je šlehačka tuhá, přidávejte pomalu jahodové pyré.
  7. Polovinu směsi nalijte do formy, přidejte celé kousky ovoce a zalijte druhou polovinou krému. Nechte vychladnout tak 4 hodiny. Před podáváním zdobte dostupnými květy – slézem maurským, růžemi… na obrázku i hledíky.
Top