Salát z rozchodníku a netřesku

P1310948

Vrcholné jaro, konec května a začátek června, jsou zasíbenou dobou pro nejrůznější salátové kompozice.

  1. Rozchodní a  netřesk dobře omyjeme a nakrájíme na jemné plátky
  2. Dostupné listy – zlateň věncová, špenát a různé plevely (merlík, lebeda, pěťour) nakrájíme na nudličky
  3. Zelené součásti salátu smícháme a zalijeme francouzskou zálivkou (lžička hořčice, špetka soli, na tři otočení mlýnku pepře, lžíce ovocného octa, 4 lžíce oleje).
  4. Hořčici a rukolu nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a naklademe na salát
  5. Nakonec přidáváme jemné květy denivek a čistce velkokvětého .
 
 

Další Předkrmy z jedlých kytek

 
 

Sdílejte tento příspěvek