Home / Recepty z jedlých kytek / Chuťovky z jedlých kytek / Souflé s pampeliškovými kapary

Souflé s pampeliškovými kapary

Pampeliškové kapary mají široké použití i v zimní kuchyni.

Souflé je recept, kterým okouzlíte stolovníky. Jeho příprava je jednoduchá, ale má jeden zádrhel. Musíte vydržete neotevírat troubu, když se peče. Když nevydržíte, souflé  splaskne.

  1. Polohrubou mouku opražte na másle.
  2. Přidejte mléko a vymíchejte hladký bešamel.
  3. Nechejte vychladnout a mezitím si rozdělte vajíčka na žloutky a bílky.
  4. Žloutky vmíchejte do vlažného bešamelu
  5. Přidejte tuhý sníh z bílků
  6. Zamíchejte osušené kapary případně na kostičky nakrájený sýr (modrý nebo tvrdý)
  7. Pečte v rozpálené troubě 210oC asi 15 minut podle velikosti mističky.
  8. Ihned podávejte
  9. Přibližný poměr je 10 g másla, 10 g mouky, 100 ml mléka na 1 vejce.

Podrobný recept najdete v knížce Kytky k jídlu na straně 187

 

Top