Špagety s čerstvým pestem

Princip pesta je listí + ořech + olej + kyselá složka. Takže kombinujte a zkoušejte. Listy musí být mladé, ideálně šťavnaté. Ořechy mohou být libovolné, včetně slaných buráků, z olejnatých plodů. Olej vůbec nemusí být olivový, ale poiuze kvalitní. Kyselá složka  brzdí oxidaci. Může to být citron, kvalitní ovocný ocet nebo bílé víno.

  1. V tomto receptu jsou použity listy česneku podivného, ale mohou to být téměř libovolné zelné listy brzkého jara.
  2. Česnekové listy omyjte a nakrájete na hrubo.
  3. Do mixovací nádoby dejte hrst ořechů, nebo semínka, zalijte  100 ml oleje a rozmixujte na kousky.
  4. Pak přidejte do mixéru zelené části – listy česneku nebo i jiné byliny. Všechno rozmixujte do požadované struktury.
  5. . Nakonec vmíchejte citronovou šťávu.
  6. Špagety nebo jiné těstoviny uvařte podle návodu. Přidejte pesto a důkladně promíchejte.
  7. Podávajte s hoblinkami parmezánu nebo jeho důstojnou náhražkou.
Top