Home / Recepty z jedlých kytek / Chuťovky z jedlých kytek / Těstovinový salát s jarní nadílkou

Těstovinový salát s jarní nadílkou

Plané jedlé rostliny můžete použít v kombinaci s jakýmikoliv těstovinami. V receptu jsou použity „mašličky“, ale můžou to být kolínka nebo klidně nasekané špagety.

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, propláchneme a pokud se jedná o levnější nebo bezvaječnou variantu přidáme trochu oleje, aby se nelepily.
  2. Přebereme „zeleninu“ z louky. V tomto receptu je použit česnek viničný, svízel povázka a kozlíček polní.
  3. Česnek nasekáme na drobno, svízel podle chuti na menší či větší kousky a polníček necháme nejlépe vcelku.
  4. Vyrobíme klasickou salátovou zálivku – vinagretku. V troše octa rozmícháme lžičku hořčice, sůl pepř a přidáme olivový olej.
  5. Plané rostliny smícháme s těstovinami, zalijeme zálivkou a zdobíme dostupnými květy.
  6. V receptu je použita sedmikráska obecná a violka vonná.

 

Top