Učím poznávat a jíst kytky
Ekologické pěstování a zpracování bez použití chemie.
Sběr, třídění i zpracování bez použití strojů jen rukama.
Unikátní prostor pro workshopy i pěstování po celý rok.
Plané i zahradní rostliny, jaké jinde volně nerostou.
Nejžádanější kytky k jídlu
Vyhlášené kategorie
Vybírám pro vás
Nejoblíbenější zboží kytkožroutů
Jak jste si to se mnou užili?
Zprávy od mých milých kytkožroutů
BLOG
Novinky
Mrkvový salát s vochlicí
Ten salát se původně jmenoval mrkev na druhou. Mladé výhonky vochlice totiž chutnají jako mladinké výhonky mrkve anebo možná ještě lépe Pro 4 osoby 2 veliké mrkve hrst kozlíčku polního hrst vochlice hřebenité 4 výhonky denivky pár lístků z výhonků…
Mrkev obecná (Daucus carota)
Mrkev je dvouletá bylina, která v prvním roce vytváří růžici přízemních listů s čárkovitými úkrojky. Další rok vyhání květonosnou vzpřímenou větvenou lodyhu vysokou 20 až 70 cm. Květenstvím je hustý, plochý nebo mírně vyklenutý okolík. Jeho paprsky se po odkvětu sklánějí…
Ohlédnutí s idnes
Devět let od vydání první knihy… V článku je spousta odkazů na minulé roky. Tak si klikněte a přečtěte si to celé. Zde
Nejlepší triky pro výsevy na záhonky
Brzké jarní výsevy, tedy zhruba v polovině března, zvládá zelenina krátkého dne a zelenina „otužilá“. Je to skvělé období, kdy je v zemi většinou dostatek vláhy a tak zalévání nemusí být tak vydatné a pravidelné. Jak ale semínka vysít? Milujete vysévání podle…
S citem a vášní pro květiny
A toto jsem já, Jana.
Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Mám ráda vynikající jídlo a pití. Celý život jsem usilovala o to, abych mohla tyto dvě vášně spojit. Podařilo se mi to a chci svou radost z jedlého kvítí a býlí sdílet a předávat dál.
Novinky ze světa kytkožroutů
Nezmeškejte žádné novinky z naší květinové zahrady. Zajímavý obsah 2x měsíčně přímo do vaší schránky.
- Recepty z jedlého kvítí
- Tipy na pěstovaní
- Sezonní aktuality
- Zajímavosti z přírody