Projekt Kytky k jídlu získal akreditaci vzdělávací instituce a s ní i první akreditovaný program Jedlé rostliny z přírody a jejich využití v přírodovědných předmětech,  v rámci vzdělávání pedagogických pracovníků podle § 27, zákona č. 563/2004 Sb.

Program je určen pro učitele přírodovědných předmětů ZŠ, učitelé přírodovědných předmětů gymnázií.

Cílem semináře je ukázat úzké mezioborové propojení přírodovědných disciplín (chemie, biologie a ekologické výchovy) s praktickou aplikací v kuchyni / při přípravě a konzumaci jídla, to vše v širším kontextu pozitivního vlivu na zdraví, imunitu i celkovou kondici.

Učitelé se dozvědí, jak mohou na jednoduchých, všedních a velmi blízkých materiálech a jevech vyskytujících se v „normální“ přírodě názorně doplnit teoretický výklad „z učebnic“. Benefitem pro žáky je úzké propojení teoretických znalostí s vlastními prožitky v přírodě a materializace nabytých znalostí senzorickým zkoumáním jednoduchého přírodního materiálu – osahávání, prohlížení, krájení, ochutnávání.

Program, respektive vzdělávací instituce je mobilní, což v praxi znamená, že využívá zázemí školících center, škol nebo jiných institucí, které mají o školení pedagogů zájem.

Více podrobností se můžete dozvědět v následujících dokumentech:

Program školení pedagogů k nahlédnutí zde

Specimen osvědčení k nahlédnutí zde

 

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *