Sušené fenyklové květy, které se svou vzácností podobají šafránu, propůjčují lehkým krémům neodolatelný kulinární sex-appeal. V kombinace s chladnou červenou dření je to femme fatale všech dezertů.

  1. Jednu malou lžičku květů fenyklu rozdrťte na prášek s 2 lžícemi moučkového cukru.
  2. Dva žloutky utřete s moučkovým, fenyklovým cukrem do bílé pěny.
  3. Přidávejte po lžičkách 250 g mascarpone a šlehejte.
  4. Nakonec přilijte 250 ml šlehačky a ještě chvíli šlehejte.
  5. Naaranžujte do misek nebo pohárů a nechejte v lednici ztuhnout.
  6. Před podáváním přelijte ovocnou dření nebo lehce rozmraženým, červeným ovocem.
  7. Můžete ozdobit kvítkem fenyklu. Ihned podávejte.

 

 

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *