Barvení velikonočních vajíček v cibulových slupkách je známá věc, ale si ta vajíčka ještě zkrášlit květinami (nejlépe jedlými)?
– Natrhejte si kvítka, která máte v dosahu – fialky, sedmikrásky, plicníky, primulky. Přidat můžete i listy oblíbených bylin – pampeliška, popenec, česnáček a další.
– Najděte si jemné „hadříky“. Nejlépe se hodí gáza, staré látkové kapesníky nebo jiná lehká přírodní tkanina. Hadříky by měly mít velikost cca 15 x 15 až 20 x 20 cm.
– Hadřík rozložte na kuchyňské lince a do jeho středu naklaďte kvítka a lístky.
– Syrové bílé vajíčko položte na hadřík, přitáhněte rohy, udělejte pevný balíček a svažte provázkem.
– Takto připravená vejce dejte do vody s cibulovými slupkami a vařte jako normální vejce natvrdo.
– Uvařená vejce vyjměte a nechte vystydnout. Provázek přestřihněte a vejce vymotejte. Kvítka a lístky můžete nechat přilepené nebo je sejmout. V prvním případě budete mít vejce malované bylinami, v druhém případě se pod bylinou objeví bílý obtisk a výsledkem budou hnědo-bílá vajíčka.
Můžete zkusit i řepu.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?