Tabouleh

Tabouleh čili salát z bulguru

Správný tabouleh se dělá z bulguru a s velkým množstvím zelně – máty a hladkolisté petržele.

 Pro 4 osoby

  • 100 g bulguru
  • 1 limetka
  • 1 lžička římského kmínu
  • Sůl podle chuti
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 salátová okurka
  • 250 g divokých rajčat
  • 1 šalotka nebo jarní cibulka nebo výhonky cibule poschoďové
  • Svazek máty
  • Svazek hladkolisté petržele

Čtete také

Plněná rajčata s denivkou

Plněná rajčata s lichořeřišnicí a měsíčkem

4 srpna, 20192 min. čtení

Jedno velké rajče s dobrým chlebíkem vydá na vynikající večeři do vedra. Květy dodají radost ze života. Plnění rajčat baví i děti. Rajčata by měla být velká a ne úplně zralá. Usnadní to práci. Na dvě rajčata počítejte jedno velké…

Postup

  1. Bulgur zalijte sklenkou vlažné osolené vody a počkejte, až se vsákne. Potom zrnka oddělte vidličkou a přilijte další vodu. Proces opakujte, dokud nejsou zrnka měkká. 
  2. Pak přidejte šťávu z limetky, římský kmín, případně trochu pepře, dobře promíchejte a přidejte olivový olej.
  3. Mezitím si můžete připravit všechnu zeleninu a bylinky.
  4. Rajčata omyjte a zbavte stopek. Salátovou okurku i se slupkou nakrájejte na malé kostičky, cibulku kostičky nebo kolečka podle použitého druhu.
  5. Mátu a hladkolistou petržel nasekejte na kousky. Obojího se dává velké (středomořské) množství.
  6. Všechny suroviny smíchejte a ihned podávejte.

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Nákupní košík
Přejít nahoru