Správný tabouleh se dělá z bulguru a s velkým množstvím zelně – máty a hladkolisté petržele.
Pro 4 osoby
- 100 g bulguru
- 1 limetka
- 1 lžička římského kmínu
- Sůl podle chuti
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 1 salátová okurka
- 250 g divokých rajčat
- 1 šalotka nebo jarní cibulka nebo výhonky cibule poschoďové
- Svazek máty
- Svazek hladkolisté petržele
Čtete také
Plněná rajčata s lichořeřišnicí a měsíčkem
Jedno velké rajče s dobrým chlebíkem vydá na vynikající večeři do vedra. Květy dodají radost ze života. Plnění rajčat baví i děti. Rajčata by měla být velká a ne úplně zralá. Usnadní to práci. Na dvě rajčata počítejte jedno velké…
Postup
- Bulgur zalijte sklenkou vlažné osolené vody a počkejte, až se vsákne. Potom zrnka oddělte vidličkou a přilijte další vodu. Proces opakujte, dokud nejsou zrnka měkká.
- Pak přidejte šťávu z limetky, římský kmín, případně trochu pepře, dobře promíchejte a přidejte olivový olej.
- Mezitím si můžete připravit všechnu zeleninu a bylinky.
- Rajčata omyjte a zbavte stopek. Salátovou okurku i se slupkou nakrájejte na malé kostičky, cibulku kostičky nebo kolečka podle použitého druhu.
- Mátu a hladkolistou petržel nasekejte na kousky. Obojího se dává velké (středomořské) množství.
- Všechny suroviny smíchejte a ihned podávejte.
Mohlo by se vám hodit
-
Celer řapíkatý (Apium graveolens)39.00 Kč – 54.00 Kč
-
Rajče divoké (Solanum pimpinellifolium)49.00 Kč – 64.00 Kč
-
Šťovík zahradní (Rumex patientia)39.00 Kč – 54.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?