Tarhun, estragonová limonáda

Tarhun neboli gruzínské mojito

Estragon je vynikající bylina na výrobu limonády, i když se u nás většinou používá na aromatizaci octů. Krásné pouští svou jedinečnou vůni. V Gruzii se pije limonáda zvaná tarhun, což je i jméno rostliny.

Pro 4 osoby

Hrst čerstvých snítek estragonu

2 citrony

2 polévkové lžíce medu

1200 ml chlazené vody

Postup

  1. Sbírejte jen pěkně zelené a čerstvé snítky estragonu. Rukou zdhrněte lístky a tuhé stonky vyhoďte.
  2. Do širké nádoby nebo šejkru dejte lístky estragonu a citronovou šťávu a podrťte barmanským tloučkem – muddlerem. Když ho doma nemáte, zkuste improvizovat a něčím ho nahradit. Nemixujte! Zkuste třeba hmoždíř.
  3. Přeceďte do džbánku a přidejte potřebné množství vody.
  4. Přidejte med, promíchejte a rozpusťte.
  5. Podávat můžete s ledem.

 

Tip: Na doředění můžete použít perlivou vodu. Med lze nahradit třtinovým cukrem.

 

Podívejte se, co by se Vám mohlo líbit.

 

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru