Estragon je vynikající bylina na výrobu limonády, i když se u nás většinou používá na aromatizaci octů. Krásné pouští svou jedinečnou vůni. V Gruzii se pije limonáda zvaná tarhun, což je i jméno rostliny.
Pro 4 osoby
Hrst čerstvých snítek estragonu
2 citrony
2 polévkové lžíce medu
1200 ml chlazené vody
Postup
- Sbírejte jen pěkně zelené a čerstvé snítky estragonu. Rukou zdhrněte lístky a tuhé stonky vyhoďte.
- Do širké nádoby nebo šejkru dejte lístky estragonu a citronovou šťávu a podrťte barmanským tloučkem – muddlerem. Když ho doma nemáte, zkuste improvizovat a něčím ho nahradit. Nemixujte! Zkuste třeba hmoždíř.
- Přeceďte do džbánku a přidejte potřebné množství vody.
- Přidejte med, promíchejte a rozpusťte.
- Podávat můžete s ledem.
Tip: Na doředění můžete použít perlivou vodu. Med lze nahradit třtinovým cukrem.
Podívejte se, co by se Vám mohlo líbit.
-
Kytky k jídlu430 Kč
-
Jak na sběr bylin – e_book59 Kč
-
Nůžky na sběr199 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?