Na oslavu posledního dubnového si dopřejte zvláštní recept (vhodný zejména pro ženy). Ingredience jsou jen inspirativní. Můžete si vytvořit svůj vlastní čarodějný salátek.

  • Panenská pampeliška, tedy taková, která ještě nevyhnala žádný květ.
  • Krvavec menší, bylina trochu trpká nicméně v léčitelství používaná na zastavení krvácení.
  • Česnek medvědí či jiný (použit viničný), osvědčená bylina na zahánění démonů i infekcí.
  • Šťovík kyselý podporuje chuť k jídlu a tím i chuť do života. Je vzácný, můžete použít i šťovík zahradní.
  • Kopretina bílá dodává lehký krok bosým nohám na lukách.
  • Sedmikráska chudobka nesmí chybět v žádném jarním jídle, protože prý odhání bolesti hlavy
  • Vonné květy fialek a prvosenek přivábí bytosti, po nichž srdce touží.
  • A tomu všemu vévodí mrkev. Má mnohačetno symboliku svým tvarem a také tím, že jako kořen představuje zimní čas. K tomu všemu trochu semínek. Je přeci jaro období klíčení. A navrch pár sladkých rozinek, které dodají tělu nezbytnou energii v ovocném cukru.

 

  1. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. pampelišek vybereme jen  poupata a dobře omyjeme a zbavíme všech “chloupků”.
  3. Ze stonků krvavce odebereme jemné vrcholky a lístky, středová žebra vyhodíme. Nasekáme nadrobno stejně jako další zelené býlí.
  4. Smícháme s mrkví, přidáme sezamová semínka a malé černé rozinky  – sultánky a zalijeme tradiční francouzskou zálivkou – hořčice, sůl, pepř, ocet, olej.
  5. Ozdobíme květy a ihned podáváme.

Hodí se lehké růžové víno.

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář