Planě rostoucí jedlé byliny se do zeleného karí hodí výborně. Vděčné jídlo pro celou vegetační sezonu i díky krevetám nebo bílému rybímu masu.

Zelené karí s růžovými květy

  1. Do limetkové šťávy namočte loupané krevety nebo kousky libovolné ryby s bílým masem, které se nerozpadá (poraďte se se svým dodavatelem ryb a vyberte nejvhodnější rybu z denního úlovku). Počítejte asi 100 g na osobu anebo podle chuti.
  2. Nakrájejte na nudličky asi 10 g zázvoru a zpěňte na oleji. Přidejte 1 polévkovou lžíci zelené curry pasty a taktéž ji zpěňte.
  3. Přilijte kokosové mléko. Stačí balení 250 ml. Napřed použijte tekutinu a smetanu dejte stranou  a přidejte až na konec.
  4. Připravte si zelenou zeleninu. Základ tvoří hrášek, kedluben a případně zelené fazolky. Můžete doplnit planě rostoucími rostlinami, které jsou zrovna k dispozici. V dubnu divoká brokolice (vesnovka obecná) nebo oloupané a nakrájené výhonku lopuchu, později výhonku lebed nebo merlíků. Zeleninu přidávejte od nejtvrdší k nejjemnější.
  5. Přidejte kokosovou smetanu a  stáhněte ze sporáku.
  6. Do zelného karí patří čerstvé koriandrové listy, ale můžete použít nějakou jinou zelenou bylinu – třeba šťovík zahradní.
  7. Zdobte květy hrachoru širolistého, který báječně chutná po mladém hrášku.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář