Česnek podivný, Allium paradoxumJana Vlková

Česnek podivný (Allium paradoxum)

Vytrvalá bylina 15–30 cm vysoká. V zemi má drobné  cibulky. Lodyha je trojhranná a snadno poléhá. Na lodyze je…
Violka vonná (Viola odorata)Jana Vlková

Violka vonná (Viola odorata)

Nízká vytrvalá rostlina s hustou přízemní růžicí. Listy jsou široce vejčité až ledvinité. Kvete sytě modrofialovými…
,

Fialkové muffiny

Muffiny lze dělat ze všeho. Violky vonné jsou zvlášť vhodné. Později zde tentýž recept opakovat s violkami sušenými…
Sedmikráska obecná (Bellis perenis)Jana Vlková

Sedmikráska obecná (Bellis perenis)

Vytrvalá bylina, vysoká až 15 cm, většinou však menší. Listy tvoří přízemní růžici, čepel je obvejčitá…
,

Jarní bylinky Hobby iDnes 16. dubna 2015

Bylinky a květiny, které nabízí časné jaro zde
,

Jarní bylinky Hobby iDnes 9. dubna 2015

Bylinky a hlavně česneky, které nabízí časné jaro zde

Jídlo není ztráta času

Rozhovor z 17. 3. 2015, od Kláry Fischleinové si přečtete zde: https://www.novinky.cz/zena/clanek/lide-vnimaji-…

Jedlé kvítí v rozhlase

Jak zavařovat v myčce vyprávím v radiu Povídání ze 7. 4.  najdete při najetí na 44.32: zde   &nbs…
,

Krůtí stehno na sušených bylinkách

Se sušenými bylinkami z našich luk získává  nejen krůtí stehno nečekané chutě. Drůbež (i jiné než krůtí…

Co dělá kytožrout v zimě?

Na to se mne ptala Kateřina Čepelíková, šéfredaktorka webového časopisu Vitalia.cz. Odpověď z 18. 3.  na tuto…
Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis)Jana Vlková

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis)

Vytrvalá bylina je obvykle vysoká 10 – 20 cm, při dobré péči v zahradě může dosáhnout až 30 cm výšky. Celokrajné…

Prima Fresh a moje maličkost

A takhle mne vidí Prima Fresh:   https://fresh.iprima.cz/clanky/vitejte-na-pastve-kytkozroutu  
, ,

Kopřivové máslo

Kopřivové máslo nepálí a neštípe, ale osvěží a potěší přísunem ozdravných látek.  Nesnese skladování,…
Prvosenka bezlodyžná (Primula vulgaris)Jana Vlková

Prvosenka bezlodyžná (Primula vulgaris)

Prvosenka má přízemní růžici listů, které jsou řapíkaté, vejčité až obvejčité se svraskalým povrchem, vroubkované…

Blesk Vaše recepty

  Časopis Blesk Vaše recepty ze 4. března 2015