Jedlé kvítí v rozhlase

Jak zavařovat v myčce vyprávím v radiu Povídání ze 7. 4.  najdete při najetí na 44.32: zde   &nbs…
,

Krůtí stehno na sušených bylinkách

Se sušenými bylinkami z našich luk získává  nejen krůtí stehno nečekané chutě. Drůbež (i jiné než krůtí…

Co dělá kytožrout v zimě?

Na to se mne ptala Kateřina Čepelíková, šéfredaktorka webového časopisu Vitalia.cz. Odpověď z 18. 3.  na tuto…
Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis)Jana Vlková

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis)

Vytrvalá bylina je obvykle vysoká 10 – 20 cm, při dobré péči v zahradě může dosáhnout až 30 cm výšky. Celokrajné…
, ,

Kopřivové máslo

Kopřivové máslo nepálí a neštípe, ale osvěží a potěší přísunem ozdravných látek.  Nesnese skladování,…

Prima Fresh a moje maličkost

A takhle mne vidí Prima Fresh:   https://fresh.iprima.cz/clanky/vitejte-na-pastve-kytkozroutu  
Prvosenka bezlodyžná (Primula vulgaris)Jana Vlková

Prvosenka bezlodyžná (Primula vulgaris)

Prvosenka má přízemní růžici listů, které jsou řapíkaté, vejčité až obvejčité se svraskalým povrchem, vroubkované…

Blesk Vaše recepty

  Časopis Blesk Vaše recepty ze 4. března 2015
,

Jarní špenátová polévka

Jarní krémová špenátová polévka snese nekonečné množství variant od přísné raw, přes vegetariánské varianty…

Noviny 5+2

Jak vidí kvítí na talíři v novinách 5+2
Sléz velkokvětý (Malva alcea)Jana Vlková

Sléz velkokvětý (Malva alcea)

Vytrvalá bylina, jejíž stonky jsou dlouhé 30 až 250 cm, vzpřímené a chlupaté. Dolní listy jsou stopkaté, okrouhle…
, ,

Sušenky z listového těsta (tužebník)

Tyto sušenky jsou vynikající k aperitivu. K jejich výrobě se nejlépe hodí tužebník jilmový. Listové těsto…
,

Salátek totálně květinový

Listíčko došlo, respektive z něj vypučely květy. Je třeba hledat další a další zdroje pro kulinární zábavičky.Zde…
, ,

Kuskus jako tabouleh

Tento cedník obsahuje následující květiny: begonie, hrachor, mečík, kopretina věncová, lichořeřišnice. Máta…
, ,

Losos, ale vynikající

Tento maglajs, to je lososový filet obalený výhonečky smrku ztepilého (nepoužívat pichlák, je moc aromatický, tedy…