Co dělá kytožrout v zimě?

Dub 4, 201501 min čtení

Na to se mne ptala Kateřina Čepelíková, šéfredaktorka webového časopisu Vitalia.cz. Odpověď z 18. 3.  na tuto otázku se dozvíte, v článku Kytkožrout se v zimě ukájí šnytlíkem z hypermarketu

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis)

Bře 31, 201501 min čtení

Vytrvalá bylina je obvykle vysoká 10 – 20 cm, při dobré péči v zahradě může dosáhnout až 30 cm výšky. Celokrajné listy jsou bíle skvrnité a chlupaté. Přízemní listy jsou řapíkaté,…

Prima Fresh a moje maličkost

Bře 30, 201501 min čtení

A takhle mne vidí Prima Fresh:   https://fresh.iprima.cz/clanky/vitejte-na-pastve-kytkozroutu  

Kopřivové máslo

Bře 30, 201501 min čtení

mažeme na chléb a zdobíme květy Kopřivové máslo nepálí a neštípe, ale osvěží a potěší přísunem ozdravných látek.  Nesnese skladování, aniž by neztrácelo na chuti a…

Blesk Vaše recepty

Bře 28, 201501 min čtení

  Časopis Blesk Vaše recepty ze 4. března 2015

Prvosenka bezlodyžná (Primula vulgaris)

Bře 28, 201501 min čtení

Prvosenka má přízemní růžici listů, které jsou řapíkaté, vejčité až obvejčité se svraskalým povrchem, vroubkované až celokrajné. Květy mají trubkovitý kalich a žlutou korunu. Květy jsou dlouhé 1 až 2…

Jarní špenátová polévka

Bře 16, 201501 min čtení

varianta s dýňovým olejem Jarní krémová špenátová polévka snese nekonečné množství variant od přísné raw, přes vegetariánské varianty až ke smetanovým zázrakům. Cibuli nakrájíme na drobno…

Noviny 5+2

Bře 7, 201501 min čtení

Jak vidí kvítí na talíři v novinách 5+2

Sléz velkokvětý (Malva alcea)

Led 8, 201501 min čtení

Vytrvalá bylina, jejíž stonky jsou dlouhé 30 až 250 cm, vzpřímené a chlupaté. Dolní listy jsou stopkaté, okrouhle srdčité s pěti laloky a s pěti zářezy na okraji vroubkované. Listy…

Sušenky z listového těsta (tužebník)

Led 5, 201501 min čtení

Tyto sušenky jsou vynikající k aperitivu. K jejich výrobě se nejlépe hodí tužebník jilmový. Listové těsto rovnoměrně rozválíme. Tužebník roztlučeme v moždýři. Můžeme použít i jinou aromatickou sušenou bylinu  (mařinka,…

Článek v časopise Flora

Srp 21, 201401 min čtení

V únoru 2015 vyšel článek v časopise Flora Přečtěte si celý článek v papírovém časopise  

Losos, ale vynikající

Srp 21, 201402 min čtení

Tento maglajs, to je lososový filet obalený výhonečky smrku ztepilého (nepoužívat pichlák, je moc aromatický, tedy chuť smůly je tak silná, až je nedobrá). No a po patřičném odležení nakrájíme…

Kuskus jako tabouleh

Srp 21, 201401 min čtení

Tento cedník obsahuje následující květiny: begonie, hrachor, mečík, kopretina věncová, lichořeřišnice. Máta není zrovna k dispozici, tak si posloužíme dobromyslí. Brutálně jsem to nasekala a přihodila ještě pár…

Salátek totálně květinový

Srp 21, 201401 min čtení

Listíčko došlo, respektive z něj vypučely květy. Je třeba hledat další a další zdroje pro kulinární zábavičky.Zde viz ingredience pro zahradní salátek. Netřesek, rozchodník, jetel a hráškové květy: Salátek je…

Nákupní košík
Přejít nahoru