Blog

Blog

Jarní špenátová polévka

Jarní špenátová polévka

16 března, 20151 min čtení

varianta s dýňovým olejem Jarní krémová špenátová polévka snese nekonečné množství variant od přísné raw, přes vegetariánské varianty až ke smetanovým zázrakům. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme do zlatova na oleji nebo na másle. Přidáme…

Noviny 5+2

Noviny 5+2

7 března, 20151 min čtení

Jak vidí kvítí na talíři v novinách 5+2

Sléz velkokvětý (Malva alcea)

Sléz velkokvětý (Malva alcea)

8 ledna, 20151 min čtení

Vytrvalá bylina, jejíž stonky jsou dlouhé 30 až 250 cm, vzpřímené a chlupaté. Dolní listy jsou stopkaté, okrouhle srdčité s pěti laloky a s pěti zářezy na okraji vroubkované. Listy v horní části jsou dlanitě třídílné až sedmidílné. Květy jsou…

Sušenky z listového těsta (tužebník)

Sušenky z listového těsta (tužebník)

5 ledna, 20151 min čtení

Tyto sušenky jsou vynikající k aperitivu. K jejich výrobě se nejlépe hodí tužebník jilmový. Listové těsto rovnoměrně rozválíme. Tužebník roztlučeme v moždýři. Můžeme použít i jinou aromatickou sušenou bylinu  (mařinka, levandule…. apod.) Tužebníkový prášek nasypeme na těsto a zavineme do…

Článek v časopise Flora

Článek v časopise Flora

21 srpna, 20141 min čtení

V únoru 2015 vyšel článek v časopise Flora Přečtěte si celý článek v papírovém časopise  

Losos, ale vynikající

Losos, ale vynikající

21 srpna, 20141 min čtení

Tento maglajs, to je lososový filet obalený výhonečky smrku ztepilého (nepoužívat pichlák, je moc aromatický, tedy chuť smůly je tak silná, až je nedobrá). No a po patřičném odležení nakrájíme na veletenké plátečky a podáváme. Třeba s bramborami. Kdy začínají kurzy?

Kuskus jako tabouleh

Kuskus jako tabouleh

21 srpna, 20141 min čtení

Tento cedník obsahuje následující květiny: begonie, hrachor, mečík, kopretina věncová, lichořeřišnice. Máta není zrovna k dispozici, tak si posloužíme dobromyslí. Brutálně jsem to nasekala a přihodila ještě pár falešných kaparů ze stejnojmenné kulinární sbírky. Malva a la Capparis spinosa.…

Salátek totálně květinový

Salátek totálně květinový

21 srpna, 20141 min čtení

Listíčko došlo, respektive z něj vypučely květy. Je třeba hledat další a další zdroje pro kulinární zábavičky.Zde viz ingredience pro zahradní salátek. Netřesek, rozchodník, jetel a hráškové květy: Salátek je prostinký, ale přímočaře dobrý. Svěží, letní….. Výrobní rada též prostinká.…

Nákupní košík
Přejít nahoru