Plané i zahradní jedlé rostliny v kombinaci s marinovanou rybou jsou  vynikající. Spolu s osvěžující šťávou z limentky tvoří dokonalý životabudič.

  1. Rybu je třeba naložit přibližně 6 hodin před podáváním. (V marinádě by neměla ležet příliš dlouho, pak „zhadrovatí“.
  2. Na ceviche se hodí ryby s bílým masem nebo žralok. Filety z ryby osušte v papírovém ubrousku a nakrájejte na menší kousky. Na jednu porci počítejte 100 až 150 g syrové ryby
  3. Omyjte s osušte zeleninu, kterou máte k dispozici. Kombinovat můžete podle aktuální dostupnosti a ročního období: bršlice kozí noha, fenykl obecný, popenec obecný, kerblík lesní, česnek medvědí, česnek podivný…
  4. Planou zeleninu můžete doplnit naťovým celerem a mladou cibulkou. Celkem by měl být na 4 porce ryby jeden šálek zeleného lupení.
  5. Přidejte šťávu z jedné limetky a ½ červené papričky
  6. Všechny přísady nakrájejte nadrobno smíchejte a dejte do misky
  7. Přikryjte folií a nechejte v lednici 6 hodin odpočinout.
  8. Podávejte studené a zdobte květy s chutí zeleniny – hrachor širolistý, begonie.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *