Bršlicová tempura
Když bršlice povyroste ze svého mládí “pikantní petržele”, hodí se na smažení v těstíčku. Jde to snadno a výsledek je pochoutka.
Pro 4 osoby
200 ml mléka
1 vejce
75 g mouky
sůl, pepř podle chuti
Olej na smažení
Postup
- Z mouky, mléka a vajíčka umíchejte hladké těstíčko.
- Nechte půl hodiny odpočinout, nejlépe v lednici. Mezitím si připravte výhonky bršlice kozí nohy. Vyberte pěkně velké, svěže zelené a nechejte je i se stonky.
- Rozpalte olej na smažení na nejvyšší možnou teplotu (fritovací hrnec na maximum, obvykle 180 °C).
- Výhonky bršlice kozí nohy chyťte vždy za stonek, namáčejte v těstíčku a zprudka smažte. Odkládejte na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
- Ihned podávejte nejlépe s jemným jogurtovým dipem s přísadou aromatických středomořských bylin.
Mohlo by se Vám hodit
-
Kytky k jídlu430.00 Kč
-
Libeček lékařský (Levisticum officinale)37.00 Kč
-
Jak na sběr bylin – e_book59.00 Kč
Zanechte Odpověď
Chci se připojit k diskusi?Neváhejte a přispívat!