Divoká brokolice vynikne na těstovinách nejlépe s máslem. Prostě divoce a jednoduše. Její sezona je kratičká. Na nic nečekejte.

Pro 4 osoby

1 balíček těstovin (penne nebo vrtule)

Hrst výhonků divoké brokolice (vesnovky obecné)

100 g másla na orestování

150 – 200 g sýra parmezánského typu

Postup

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu.
  2. Vesnovku, kterou jste nasbírali rukama, takže žádné další domácí úpravy nepotřebuje, nechejte chvilku na  kuchyňské lince, aby vycestoval hmyz. Můžete ji lehce opláchnout, ale většinou to není nutné.
  3. Na pánvičce rozhřejte máslo a vesnovku krátce a rychle orestujte. Potřebuje opravdu málo. Pracujte opatrně, aby neztratila barvu a strukturu.
  4. Podávejte okamžitě s těstovinami a dobrým sýrem parmezánského typu. Případně dochuťte pepřem z mlýnku.
  5. K pití se hodí lehké bílé víno.

 

Mohlo by se Vám hodit

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář