,

Fenyklový krém se zlatým květem

Sušené fenyklové květy, které se svou vzácností podobají šafránu, propůjčují lehkým krémům neodolatelný kulinární sex-appeal. V kombinace s červeným ovocem je to femme fatale všech dezertů.

Pro 6 osob

300 až 400 g červeného ovoce podle dostupnosti (rybízy, maliny, borůvky), čerstvé nebo zmražené

1 lžíce krupicového cukru

1 malá lžička jemného škrobu

2 žloutky

2 polévkové lžíce moučkového cukru

1 lžička fenyklového květu

250 g  mascarpone

250 ml šlehačky

 

Postup

  • Ovoce rozvařte s cukrem, přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a ještě povařte. Naplňte do misek nebo skleniček a nechejte vychladnout.
  • Fenyklové květy rozdrťte na prášek s trochou moučkového cukru
  • Dva žloutky utřete s moučkovým, fenyklovým cukrem do bílé pěny.
  • Přidávejte po lžičkách mascarpone a šlehejte.
  • Nakonec přilijte šlehačku a ještě chvíli šlehejte.
  • Krém naaranžujte na ovoce.
  • Můžete podávat s jemnou oplatkou.

 

 Mohlo by se Vám hodit

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář