Tenhle nápoj by měl spíš patřit mezi medicíny. Na rozházené zažívání je to dokonalý balzám. Jako pochutnání je spíš jen pro znalce.

  1. Do 0,5 litr alkoholu, naložíme 1 polévkovou lžíci fenyklového semínka. Pokud máme k dispozici celou rostlinu, dají se do láhve naházet i stonky. Fenykl musí být sklizen do svatého Michala tj. do 29. září nejpozději.
  2. Necháme macerovat 40 dní, ale pokud na to zapomenete, tak se nic moc nestane.
  3. Slijeme přes jemný cedníček.
  4. Svaříme asi 250 g cukru s vodou a necháme vychladnout. Studený roztok přilijeme k alkoholu a necháme týden odpočinout.
  5. Pak ochutnáme a případně upravíme. Pokud je likér příliš silný svou fenyklovou vůní, můžeme rozředit dalším alkoholem nebo přidat trochu jednoduchého suchého bílého vína.

 

 

 

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář