Fenyklový likér

Fenyklový likér

Tenhle nápoj by měl spíš patřit mezi medicíny. Na rozházené zažívání je to dokonalý balzám. Jako pochutnání je spíš jen pro znalce.

Potřebujeme

  • 500 ml čistého alkoholu nejlépe vodky
  • 2 polévkové lžíce fenyklového semínka
  • 250 g cukru
  • 100 ml suchého bílého vína – nemusí být

Čtete také

Česnek podivný, Allium paradoxum

Česnek podivný (Allium paradoxum)

18 května, 20151 min. čtení

Vytrvalá bylina 15–30 cm vysoká. V zemi má drobné  cibulky. Lodyha je trojhranná a snadno poléhá. Na lodyze je jediný bílý květ s pacibulkami, které jsou uloženy v drobných toulcích. Díky nim rostlina vypadá jako odkvetlá, ještě před kvetením. Kvete v…

Postup

  1. Do alkoholu naložte fenyklové semínko. Pokud máte k dispozici celou roslinu, dají se do láhve naházet i celé stonky. Fenykl musí být sklizen do svatého Michala tj. do 29. září nejpozději.
  2. Nechte macerovat 40 dní, ale pokud na to zapomenete, tak se nic moc nestane.
  3. Slijte přes jemný cedníček.
  4. Svařte cukr s vodou a nechte vychladnout. Studený roztok přilijte k alkoholovému macerátu a nechejte týden odpočinout.
  5. Pak ochutnáme a případně upravíme. Pokud je likér příliš silný svou fenyklovou vůní, můžeme rozředit dalším alkoholem nebo přidat trochu vína.

Mohlo by se Vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru