Fialkový sirup, to je koncentrované jako. Spojuje sladkost a jemnou vůni fialek. Můžeme ho pít jako limonádu nebo s ním zdobit moučníky.

  1. Natrhané fialkové květ (mohou být i s kousky stopek) zbavíme hmyzu – necháme na kuchyňské lince, aby volně vycestoval. Neomývamáme, abychom nepřišli o aroma.
  2. Zalijeme suchým bílým vínem průměrné kvality a necháme asi 1 den stát.
  3. Výluh z květů vymačkáme přes síto  a přidáme další květy. Tento proces opakujeme, dokud je to možné, dokud máme přísun květů.
  4. Poslední výluh  vymačkáme  do kastrolku.
  5. Vedle svaříme krystalový cukr s vodou na sirup. Množství cukru záleží na individuální chuti – doporučená dávka je 300 g ma litr tekutiny. 
  6. Přidáme  trochu kyseliny citronové na konzervaci.
  7. Svaříme jen krátce. Při vaření uniká vůně zpět do vzduchu.
  8. Plníme horké do lahví s patentním uzávěrem. Skladujeme nejraději v lednici nebo alespoň v temnu
  9. Degustujeme jako přeliv např. na panna cottu, zmrzlinu atd. nebo jako šťávu pro děti.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář