Saláty patří k jaru a létu. K jaru patří saláty z jarních bylin. S pampeliškou se dá kouzlit do nekonečna. Vyzkoušejte bělenou pampelišku v kombinaci se jemnou sladkou zeleninou.
Pro 4 osoby
- 150 g mraženého hrášku
- 150 g sladké kukuřice
- 1 červená paprika
- 1 hrst pameliškových listů nejlépe bělených
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- ocet, sůl pepř olej na zálivku
- sezonní květy na zdobení
Postup
- Hrášek povařte v osolené vodě.
- Papriku nakrájejte na malé kostičky.
- Zeleninu dejte do mísy spolu s cukrovou kukuřicí.
- Pampeliškové listy dobře je omyjte, osušte a nasekejte na drobno.
- V trošce octa rozmíchejte dijonskou hořčici, sůl a pepř. Přidejte olej a vymíchejte hladkou emulzi.
- Všechny suroviny promíchejte se zálivkou a nakonce zdobte sezonními květy. Zde jsou použity primule.
Mohlo by se vám hodit
-
Duo kuchařek599.00 Kč
-
Květinová kuchařka1900.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?