Bělená, etiolizovaná, pampeliška na salát

Jarní salát s vybělenou pampeliškou

Saláty patří k jaru a létu. K jaru patří saláty z jarních bylin. S pampeliškou se dá kouzlit do nekonečna. Vyzkoušejte bělenou pampelišku v kombinaci se jemnou sladkou zeleninou.

Pro 4 osoby

  • 150 g mraženého hrášku
  • 150 g  sladké kukuřice
  • 1 červená paprika
  • 1 hrst pameliškových listů nejlépe bělených
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • ocet, sůl pepř olej na zálivku
  • sezonní květy na zdobení

Postup

  • Hrášek povařte v osolené vodě.
  • Papriku nakrájejte na malé kostičky.
  • Zeleninu dejte do mísy spolu s cukrovou kukuřicí.
  • Pampeliškové listy dobře je omyjte, osušte a nasekejte na drobno.
  • V trošce octa rozmíchejte dijonskou hořčici, sůl a pepř. Přidejte olej a vymíchejte hladkou emulzi.
  • Všechny suroviny promíchejte se zálivkou a nakonce zdobte sezonními květy. Zde jsou použity primule.

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Nákupní košík
Přejít nahoru