Příprava kulinárního sena

Kulinární seno

Seno musí obsahovat  co nejširší skladbu bylin. Vedle trav, z nichž jsou upřednostňovány zejména lipnice, hledejte suché porosty s kopretinou zvonkem, silenkou, jetelem.

Kdy na něj

Kulinární seno se musí  v nížinách sekat nejpozději do 15.  června, na horách to může být i o něco později. Seno může být vylepšováno mateřídouškou, dobromyslí. Seno pro další použití v kuchyni se musí sekat srpem nebo kosou. V žádném případě nelze použít motorové stroje

Co s ním v kuchyni

V kuchyni se používá k pečení masa na kosti, kořenové zeleniny nebo brambor.

 

Mohlo by se Vám hodit, pokud nemáte vlastní louku.

 

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru