Popel se dříve hojně používal při přípravě sýrů, kde fungoval jako konzervant. Dnes je popel hvězdou skandinávské kuchyně nebo se v něm pečou brambory.
Z kulinárního sena z předešlé sezony nebo přebytků různých aromatických bylin si můžete vypálit vlastní kulinární popel. Je žádoucí, aby se do něj nedostala hlína, takže seno nemůžete pálit v ohništi na zemi.
Tradičně se popel pálil z klacků po prořezávání vinic nebo z topolového dřeva.
Kulinární popel nejvyšší kvality najdete v eshopu.
V Česku se dá využít na výrobu vynikajícího sýru, jehož kvalita se ještě zvýší zráním v kulinárním senu.
Mohlo by se vám hodit
-
Privátní návštěva Zahrady k jídlu3 999 Kč
-
Lichořeřišnice větší (Tropaeolum majus)39 Kč – 54 Kč
-
Nůžky na sběr199 Kč
-
Kulinární seno – 12 balíčků828 Kč
-
Náš tipKulinární popel53 Kč
-
Kulinární seno69 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?