Výroba kulinárního popelu

Kulinární popel

Popel se dříve hojně používal při přípravě sýrů, kde fungoval jako konzervant. Dnes je popel hvězdou skandinávské kuchyně nebo se v něm pečou brambory.

Z kulinárního sena  z předešlé sezony nebo přebytků různých aromatických bylin si můžete vypálit vlastní kulinární popel. Je žádoucí, aby se do něj nedostala hlína, takže seno nemůžete pálit v ohništi na zemi.

Tradičně se popel pálil z klacků po prořezávání vinic nebo z topolového dřeva.

Kulinární popel nejvyšší kvality najdete v eshopu.

V Česku se dá využít na výrobu vynikajícího sýru, jehož kvalita se ještě zvýší zráním v kulinárním senu.

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru