Jednohubky z filo těsta

Kytkové slané jednohubky z filo těsta

Filo těsto je vynikající nejen na balkánské štrúdly nebo na baklavu, ale dají se z něho kouzlit i slaná jídla.

Na 12 kousků

  • ½  balíčku plátků těsta filo
  • 2 zrající sýry typu Romadur nebo podobné
  • Listy aromatických bylin – např. lichořeřišnice, bazalka, rukola
  • 200 ml oleje nebo přepuštěného másla

Postup

  • Filo těsto nakrájejte na obdélníčky přibližně 20 x 30 cm (formát sešit A5)
  • Sýr nakrájejte na kousky tak, abyste měli hranoly o čtvercové základně.
  • Připravte si listy. Pokud je potřeba je omýt, omyjte je a následně dobře osušte.
  • Plátek filo těsta pomažte tukem a doprostřed vložte bylinkový list.
  • Překryjte dalším plátkem, a zase namažte tukem.
  • Doprostřed vložte čtvereček sýra a všechno zabalte.
  • Dejte na plech vyložený pečícím papírem „kytičkou“ navrch a ještě trochu pomažte tukem.
  • Pečte v rozpálené troubě 8  minut na 180oC.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru