Červené víno s levandulí

Levandulové víno na vaření

Levandulové víno je nejlepší z  z čerstvých bylin.  Je to kulinární zázrak, ale především na podlévání červeného masa v zimě. Na pití to je “velmi speciální”.

Potřebujeme

1 láhev suchého červeného vína přiměřené kvality

0,7 l kvetoucí levandule

Postup

  • Levanduli stříháme v plném květu a pro výrobu vína používáme jen části stonků s květy.
  • Květy dáme do zavařovací sklenice se širokým hrdlem a zalijeme červeným vínem.
  • Necháme macerovat přibližně 3 týdny.
  • Přecedíme do tmavé láhve a uchováváme v chladném místě.
  • Používáme na podlévání masa pečeného na kosti – krkovice, žebírek, kuřete nebo zvěřiny.
  • Doslazením a přidáním pálenky může vzniknout zajímavý likér.

Vyzkoušejte i jiné byliny, které máte v kombinaci s masem rádi: šalvěj, tymián, mateřídoušku…. a klidně i ve směsi.

Pokud jste to nestihli, můžete použít i  sušenou  levanduli.

 

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru