Lichořeřišnice je typická květina pro muže, kteří si myslí, že květy jedí jen ženy. Má mírně pikantní chuť a krásnou barvu. Vyzkoušejte květy do smetanového dipu – krásná barva, překvapivá chuť a snadná příprava. Můžete podávat k masu nebo k zelenině – s „okurkovými hranolky“.
Na jednu mističku
- 100 ml zakysané smetany
- 50 g lichořeřišnicových květů
- Sůl, pepř
Postup
- Lichořeřišnicové květy nechejte chvíli na kuchyňské lince, aby vycestoval hmyz. Zejména černí blýskáčci a dřepčíci mají lichořeřišnice velmi rádi, takže květy dobře zkontrolujte, zda brouci nejsou zalezlí hluboko uvnitř.
- Květy nasekejte na drobné kousky na prkénku. Můžete je také rozsekat tyčovým mixérem.
- Smíchejte se zakysanou smetanou, osolte, případně opepřete podle chuti a ihned podávejte.
Tipy a triky.
Pokud máte dost času, můžete nechat zakysanou smetanu nechat pár hodin vykapat přes pláténko. Dip má pak krémovitější konzistenci.
A co by se Vám ještě mohlo hodit?
-
Kytky k jídlu430.00 Kč
-
Rajče divoké (Solanum pimpinellifolium)49.00 Kč – 64.00 Kč
-
Lichořeřišnice větší (Tropaeolum majus)39.00 Kč – 54.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?