Lichořeřišnicový dip

Lichořeřišnice je typická květina pro muže, kteří si myslí, že květy jedí jen ženy. Má mírně pikantní chuť a krásnou barvu. Vyzkoušejte květy do smetanového dipu – krásná barva, překvapivá chuť a snadná příprava. Můžete podávat k masu nebo k zelenině – s „okurkovými hranolky“.

Na jednu mističku

  • 100 ml zakysané smetany
  • 50 g lichořeřišnicových květů
  • Sůl, pepř

Postup

  • Lichořeřišnicové květy nechejte chvíli na kuchyňské lince, aby vycestoval hmyz. Zejména černí blýskáčci a dřepčíci mají lichořeřišnice velmi rádi, takže květy dobře zkontrolujte, zda brouci nejsou zalezlí hluboko uvnitř.
  • Květy nasekejte na drobné kousky na prkénku. Můžete je také rozsekat tyčovým mixérem.
  • Smíchejte se zakysanou smetanou, osolte, případně opepřete podle chuti a ihned podávejte.

Tipy a triky.

Pokud máte dost času, můžete nechat zakysanou smetanu nechat pár hodin vykapat přes pláténko. Dip má pak krémovitější konzistenci.

 

 

 

A co by se Vám ještě mohlo hodit?

 

 

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *