Česnek viničný je často nazývám  divokým šnytlíkem. Je trochu ostřejší. S bílým plísňovým sýrem ladí výborně.

  1. Česnek oklepeme od hlíny a  myjeme, dokud není čistý. Je to krásná činnost, při níž se dá produktivně meditovat.
  2. Necháme nadzemní část a cibulky s kořínky. Ty trochu přistřihneme
  3. Hermelín omotáme stonky s cibulkami,  dáme do nádoby
  4. Zalijeme chuťově nevýrazným např. slunečnicovým olejem.
  5. Necháme odležet týden až dva nebo i tři.
  6. Podáváme s tmavým chlebem. Případně zdobíme aktuálně dostupnými květy a rostlinami. Výborně ladí toten menší, primulky, šťovík zahradní a samozřejmě snadno dostupné sedmikrásky.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.