Heremelín nakládaný s česnekem viničným

Nakládaný plísňový sýr s česnekem viničným

Česnek viničný je často nazývám  divokým šnytlíkem. Je trochu ostřejší. S bílým plísňovým sýrem ladí výborně.

  1. Česnek oklepeme od hlíny a  myjeme, dokud není čistý. Je to krásná činnost, při níž se dá produktivně meditovat.
  2. Necháme nadzemní část a cibulky s kořínky. Ty trochu přistřihneme
  3. Hermelín omotáme stonky s cibulkami,  dáme do nádoby
  4. Zalijeme chuťově nevýrazným např. slunečnicovým olejem.
  5. Necháme odležet týden až dva nebo i tři.
  6. Podáváme s tmavým chlebem. Případně zdobíme aktuálně dostupnými květy a rostlinami. Výborně ladí toten menší, primulky, šťovík zahradní a samozřejmě snadno dostupné sedmikrásky.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru