P1320762

Lichořeřišnice má i v podzimní době jarní svěžest. Pesto je pikantní i jemné zároveň.

  1. Šlahouny lichořeřišnice pečlivě omyjeme.
  2. Odstraníme tuhé a dřevnaté části stonků, přezrálá semena nebo prokousané lístky.
  3. Nasekáme na hrubo a  rozmixujeme ve výkonném mixéru.
  4. Přidáme šťávu z citronu, sůl a sezamovou pastu Tahina
  5. Vše znovu rozmixujeme.
  6. Podáváme jako doplněk k přílohám nebo jako pomazánku.
  7. Udržujeme v lednici v dobře uzavřené nádobě.  Vydrží až tři týdny
  8. Pesto můžete pasterizovat v myčce. Pevně uzavřené skleničky normálně přidejte ke špinavému nádobí a nechejte proběhnout intenzivní program na 70 stupňů

 

2 odpovědi
  1. Kristýna říká:

    Dobrý den,
    na podzim jsem si dělala obdobné pesto, skladuji ho v ledničce, zalité olejem. Po otevření jsem na povrchu pesta objevila jakési kuličky/hrudky v šlemu. Nezdá se to jako plíseň, pod nimi je pesto hladké konzistence, voní a chutná dobře. Ale ty hrudky se mi nelíbí, evokuje to nějaká vajíčka a chuť na pesto mě rázem přešla.
    Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Moc děkuji za případnou odpověď! Zdraví Kristýna.

    Odpovědět
    • administrator říká:

      Dobrý den, Kristýno, pokud jste pesto zalila olivovým olejem, tak je velmi pravděpodobné, že se v něm při skladování v lednici dělají “hrudky”. Olivový olej tuhne už při 4 stupních Celsia. Zkuste pesto nechat chvilku venku a chuť se Vám doufám vrátí. :-) jana

      Odpovědět

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.