,

Růžová šarlota s červenými květy

Šarlota je poměrně pracný, nepečený dezert. Stojí za tu námahu. Zná svou cenu. Šarlota je ideální společnice pro všechny červené, růžové i fialové jedlé květy.

Šarlota s růžovými květy

  1. V kastrolku zahřejte trochu vodu s třemi lžícemi levandulového sirupu. Můžete přidat trochu citronové šťávy a nechat vymáčet kousek citronové kůry.
  2. Do studené vody vložte 6 plátků želatiny, aby se nasákly vodou.
  3. Připravte si cukrářské piškoty (1 velký balíček) a namáčejte rychle zprudka do zředěného sirupu asi tak na 2 sekundy, aby se nasákly, ale nerozmočily. Vyložte jimi formu (nejlépe o průměru 22 cm)
  4. Připravte si červené ovoce, nejlépe jahody asi tak půl kila. Několik kousků dejte stranou, ostatní rozmixujete. Ovoce můžete prohnat cedníkem, abyste je zbavily semínek.
  5. V hrnci zahřejte asi 1/3 ovocného pyré s třemi lžícemi pískového cukru a jakmile se začne vařit, stáhněte z plamene, vložte želatinu a dobře promíchejte. Rozvar se želatinou nalijeme do zbývajícího jahodového pyré a nechte vychladnout.
  6. Mezitím ušlehejte šlehačku. Podle velikosti formy jeden nebo dva kelímky (250 nebo 500 ml). Když je šlehačka tuhá, přidávejte pomalu jahodové pyré.
  7. Polovinu směsi nalijte do formy, přidejte celé kousky ovoce a zalijte druhou polovinou krému. Nechte vychladnout tak 4 hodiny. Před podáváním zdobte dostupnými květy – slézem maurským, oblíbenými jedlými růžemi… na obrázku i hledíky.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář