Plané jedlé rostliny můžete použít v kombinaci s jakýmikoliv těstovinami. V receptu jsou použity „mašličky“, ale můžou to být kolínka nebo klidně nasekané špagety.

Plané jedlé rostliny a květiny brzkého jara jsou vhodnou přísadou do všech salátů. Těstoviny zjemňují jinak drsnou chuť planých bylin.

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, propláchneme a pokud se jedná o levnější nebo bezvaječnou variantu přidáme trochu oleje, aby se nelepily.
  2. Přebereme „zeleninu“ z louky. V tomto receptu je použit česnek viničný, svízel povázka a kozlíček polní.
  3. Česnek nasekáme na drobno, svízel podle chuti na menší či větší kousky a polníček necháme nejlépe vcelku.
  4. Vyrobíme klasickou salátovou zálivku – vinagretku. V troše octa rozmícháme lžičku hořčice, sůl pepř a přidáme olivový olej.
  5. Plané rostliny smícháme s těstovinami, zalijeme zálivkou a zdobíme dostupnými květy.
  6. V receptu je použita sedmikráska obecná a violka vonná.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *