Velmi mladá pampelišková poupata mají vynikající chuť podobnou hrášku. Dají se jako hrášek i používat. Nejlepší jsou do salátů s majonézou.

  1. Libovolné těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu nebo použijte zbytky u předchozího dne.
  2. Pampelišková poupátka, sbírejte nejlépe ve chvíli, kdy pampeliška ještě nekvete. Nejlepší je, vyřezávat je nožem přímo ze středu listové růžice. Doma je pečlivě omyjte a zbavte chmýří
  3. Mrkev  nakrájenou na kostičky krátce uvařte do měka v osolnené vodě.
  4. Majonézu rozmíchejte s trochou hořčice, kapkou worchestrové omáčky, solí a pepřem.
  5. Podle chuti přidejte kyselou okurku nakrájenou na kostičky nebo měkký salám pro dokonalou iluzi vlašáku.
  6. Všechno smíchejte a podávejte nejlépe s obyčejným rohlíkem.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *