Topinambury jsou podle poslední módy lepší než brambory. Dříve zatracované jídlo pro chudé se dnes dostalo mezi vyhlášené lahůdky. Čipsy zvládnou i děti.

Smažené topinamburové chipsy

  1. Topinambury očistěte kartáčkem. Nesnažte se je loupat, jde to  těžko a ještě k tomu z nich zbyde polovička.
  2. Omyté hlízy nakrájete na plátky tlusté asi 2 až 3 mm. Osolte.
  3. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem pokropeným olejem. Můžete přidat ještě pár kapek oleje nahoru.
  4. Pečte podle vlastní chuti buď jen „doměkka“ nebo až „do křupava“. Průběžně kontrolujte a až se vám  bude zdát výsledek uspokojivý vyndejte z trouby a přendejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl.
  5.  Můžete podle chuti okořenit: pepř, papriku, kurkumu nebo třeba provensálské.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *