Topinamburové čipsy

Topinambury jsou podle poslední módy lepší než brambory. Dříve zatracované jídlo pro chudé se dnes dostalo mezi vyhlášené lahůdky. Čipsy zvládnou i děti.

Pro 2 děti v růstu

500 g topinamburových hlíz

100 ml oleje na plech

sůl a další koření dle chuti

Postup

  1. Topinambury očistěte kartáčkem. Nesnažte se je loupat, jde to  těžko a ještě k tomu z nich zbyde polovička.
  2. Omyté hlízy nakrájete na plátky tlusté asi 2 až 3 mm. Osolte.
  3. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem pokropeným olejem. Topinambury v oleji hezky obalte ze všech stran. Osolte.
  4. Pečte podle vlastní chuti buď jen „doměkka“ nebo až „do křupava“. Průběžně kontrolujte a až se vám  bude zdát výsledek uspokojivý vyndejte z trouby a přendejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl.
  5.  Můžete podle chuti okořenit: mletý pepř, drcený tymián, drcený rozmarýn, drcené libečkové semínko.

Mohlo by se Vám hodit

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.