Yuccové květy jsou lahodně křupavé a jsou ideálním květem na plnění skoro čímkoliv. Kombinace: šťavnatý květ + nakyslá ostružina + hořká čokoláda + sladký fenyklový květ, to je skvost mezi nepečenými dezerty.
Potřebujeme
- 20 ks yuccových květů v rozpuku
- 1 balíček čokoládové polevy
- 20 ks ostružin,
- 1 až 2 květenství fenyklu v květu
Postup
- Z yuccových květů odstraňte tyčinky a pestíky a “prázdné květy naanražujte na tácek
- Rospusťte polevu a namáčejte do ní ostružiny napíchnutné na párátku. Dejte na chvilku ztuhnout na čistý pečící papír.
- Čokoládové ostružiny vkládejte do připravených květů a do dirky po špejli vkládejte vždy po jednom okolíčku fenyklu obecného.
- Ihned podávejte.
Čtete také
Růžová šarlota s červenými květy
Šarlota je poměrně pracný, nepečený dezert. Stojí za tu námahu. Zná svou cenu. Šarlota je ideální společnice pro všechny červené, růžové i fialové jedlé květy. V kastrolku zahřejte trochu vodu s třemi lžícemi levandulového sirupu. Můžete přidat trochu citronové šťávy a…
Tipy a triky
Stejnou chuťovou službu jako ostružiny, vám prokáží maliny, ale je s nimi piplavější práce, protože svoje dužnaté lůžko si neberou sebou, takže se do nich těžko zapichuje párátko.
A co by se Vám ještě mohlo hodit?
-
Fenykl obecný, sušený zlatý květ179.00 Kč – 189.00 Kč
-
Kytky k jídlu430.00 Kč
-
Fenykl obecný (Foeniculum vulgare)39.00 Kč – 54.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?