Yucca plněná čokoládovými ostružinami

Yucca plněná čokoládovými ostružinami

Yuccové květy jsou lahodně křupavé a jsou ideálním květem na plnění skoro čímkoliv. Kombinace: šťavnatý květ + nakyslá ostružina + hořká čokoláda + sladký fenyklový květ, to je skvost mezi nepečenými dezerty.

Potřebujeme

  • 20 ks yuccových květů v rozpuku
  • 1 balíček čokoládové polevy
  • 20 ks ostružin,
  • 1 až 2 květenství fenyklu v květu

Postup

  • Z yuccových květů odstraňte tyčinky a pestíky a “prázdné květy naanražujte na tácek
  • Rospusťte polevu a namáčejte do ní ostružiny napíchnutné na párátku. Dejte na chvilku ztuhnout na čistý pečící papír.
  • Čokoládové ostružiny vkládejte do připravených květů a do dirky po špejli vkládejte vždy po jednom okolíčku fenyklu obecného.
  • Ihned podávejte.

Čtete také

Šarlota s růžovými květy

Růžová šarlota s červenými květy

21 července, 20192 min. čtení

Šarlota je poměrně pracný, nepečený dezert. Stojí za tu námahu. Zná svou cenu. Šarlota je ideální společnice pro všechny červené, růžové i fialové jedlé květy. V kastrolku zahřejte trochu vodu s třemi lžícemi levandulového sirupu. Můžete přidat trochu citronové šťávy a…

Tipy a triky

Stejnou chuťovou službu jako ostružiny, vám prokáží maliny, ale je s nimi piplavější práce, protože svoje dužnaté lůžko si neberou sebou, takže se do nich těžko zapichuje párátko.

A co by se Vám ještě mohlo hodit?

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru