Těstoviny zapečené s kopřivami a se špekem

Zapečené těstoviny s kopřivou a se sýrem

Kopřivy jsou vynikající jarní náhrada špenátu. Výborně se rozumějí nejen s těstovinami, ale i třeba se špekem.Těstoviny zapečené s kopřivami a se špekem

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu nebo použijte těstoviny “od včerejška” tedy z předešlého dne.
  2. Kopřivy prohlédněte, zda na nich nehoduje hmyz, omyjte a nasekejte na drobno. Pracujte raději v rukavicích.
  3. Špek nakrájete na kostičky, vejce osolte a  rozkvedlejte s trochou mléka, případně opepřete.
  4. Sýr nastrouhejte a trochu dejte stranou.
  5. Všechno smíchejte a a dejte zapéct do vymaštěného pekáčku.
  6. Zapékejte podle velikosti pekáčku 20 až 30  minut při 100 až 120 stupních. Před dokočením posypte sýrem a ještě chvilku nechejte zapéct.
  7. Podávejte s okurkou, s kečupem nebo klidně i studené.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru