Kopřivy jsou vynikající jarní náhrada špenátu. Výborně se rozumějí nejen s těstovinami, ale i třeba se špekem.
- Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu nebo použijte těstoviny “od včerejška” tedy z předešlého dne.
- Kopřivy prohlédněte, zda na nich nehoduje hmyz, omyjte a nasekejte na drobno. Pracujte raději v rukavicích.
- Špek nakrájete na kostičky, vejce osolte a rozkvedlejte s trochou mléka, případně opepřete.
- Sýr nastrouhejte a trochu dejte stranou.
- Všechno smíchejte a a dejte zapéct do vymaštěného pekáčku.
- Zapékejte podle velikosti pekáčku 20 až 30 minut při 100 až 120 stupních. Před dokočením posypte sýrem a ještě chvilku nechejte zapéct.
- Podávejte s okurkou, s kečupem nebo klidně i studené.
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?