Jak se dělá kulinární popel a co s ním
Popel je starobylý konzervační prostředek, protože je naprosto čistý. I dnes se dají koupit různé sýry obohacené popelem a většinou jsou dosti drahé. Podívejte se, jak si takový sýr můžete vyrobit doma s minimálními náklady.
Na některých místech se popel záměrně dělá z topolového dřeva, které je lehké a popela je z něj hodně. V Itálii se používaly “klacky”, které se kupily na vinicích při jejich udržování. Na Morbier se používaly saze, které se vytvořily na kotli, v němž se připravoval tento sýr.
Mohlo by se Vám hodit.
-
Kytky k jídlu – video kurz z terénu499.00 Kč
-
Kulinární popel53.00 Kč
-
Kulinární seno69.00 Kč
Zanechte Odpověď
Chci se připojit k diskusi?Neváhejte a přispívat!