Projekt Kytky k jídlu získal akreditaci vzdělávací instituce a s ní i první akreditovaný program Jedlé rostliny z přírody a jejich využití v přírodovědných předmětech, v rámci vzdělávání pedagogických pracovníků podle § 27, zákona č. 563/2004 Sb.
Program je určen pro učitele přírodovědných předmětů ZŠ, učitelé přírodovědných předmětů gymnázií.
Cílem semináře je ukázat úzké mezioborové propojení přírodovědných disciplín (chemie, biologie a ekologické výchovy) s praktickou aplikací v kuchyni / při přípravě a konzumaci jídla, to vše v širším kontextu pozitivního vlivu na zdraví, imunitu i celkovou kondici.
Učitelé se dozvědí, jak mohou na jednoduchých, všedních a velmi blízkých materiálech a jevech vyskytujících se v „normální“ přírodě názorně doplnit teoretický výklad „z učebnic“. Benefitem pro žáky je úzké propojení teoretických znalostí s vlastními prožitky v přírodě a materializace nabytých znalostí senzorickým zkoumáním jednoduchého přírodního materiálu – osahávání, prohlížení, krájení, ochutnávání.
Program, respektive vzdělávací instituce je mobilní, což v praxi znamená, že využívá zázemí školících center, škol nebo jiných institucí, které mají o školení pedagogů zájem.
Více podrobností se můžete dozvědět v následujících dokumentech:
Program školení pedagogů k nahlédnutí zde
Specimen osvědčení k nahlédnutí zde
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?