Jsem Jana Vlková,
známá jako kytkožroutka. Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Studovala jsem ekologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, kde jsem získala znalosti o přírodě a životním prostředí. To mi pomohlo lépe porozumět světu jedlého kvítí a býlí – vztahům mezi rostlinami i jejich životním cyklům. Později jsem vystudovala ještě žurnalistiku, abych mohla šířit vědění o jedlých rostlinách dál. Díky svým znalostem a zkušenostem jsem se stala profesionálkou v oboru.
Specializuji se na používání květin a bylin, které běžně nejsou považovány za součást jídel. Mým cílem je inspirovat lidi přírodou, ukazovat jim, jak využívat jedlé květy a byliny v kuchyni a tím obohatit jídelníček.
Ráda předávám své znalosti a dovednosti dál. V rámci svých kurzů se zaměřuji na využívání květin a bylin v kuchyni pro jednotlivce i skupiny.
Jsem také autorkou několika kuchařských knih zaměřených na vaření a pečení s květinami a planě rostoucími rostlinami a často přispívám do různých časopisů, online magazínů i televizních a rozhlasových pořadů.
Na svém webu kytkykjidlu.cz sdílím vlastní recepty na jídla s květinami a bylinami a poskytuji rady ohledně sběru, skladování a používání květin a bylin. Nabízím také různé produkty spojené s používáním květin a bylin v kuchyni. Všechny produkty na mém webu jsou vyrobeny z kvalitních a přírodních surovin, které pocházejí z vlastní jedlé zahrady, a dbám na jejich ekologickou šetrnost.
Napsali o mně
Rozhlas Plzeň 14. září 2018
Balaďte si 30. minutu a poslouchejte. https://plzen.rozhlas.cz/sbirani-bylin-priprava-trezalkoveho-oleje-a-kompostovani-7561793
Smrkové výhonky Hobby iDnes 16. května 2018
Co se dá všechno udělat ze smrkových výhnoků? To se dozvíte zde
NOVÝ PROSTOR – Velká květinová žranice
Nový prostor a vyvedené pánské vnímání kytkožroutství na jaře 2018 Velká květinová žranice
Moje zdraví – rozhovor
Žiju jako kytka jsem dobrovolná rukojimí kytek. čtěte tady a tady
Gurmet – jaro 2017
Vyšlo to sice až v červnu, ale můžete se tam podívat, jak vypadá seminář za Výprava za divokou brokolicí. gurmet_cerven2017